Marinamıza giriş/çıkış yapan teknelerin liman ağzında ve içinde deniz trafik hareketini güvenli olarak gerçekleştirebilmeleri için, liman kontrol merkezimizden ‘VHF 73’ kanalı ile yönlendirme ve bilgilendirme yapılmaktadır. Tüm tekne hareketleri liman kontrol kulemizden kameralar ile de takip edilmektedir.
Liman içinde ve liman dışında, marinamıza giriş/çıkış yapan teknelerin güvenli olarak deniz trafik hareketini sağlamak, bağlanma ve avara süresince yardımcı olabilmek amacı ile ücretsiz olarak palamar botlarımızı kullanan yetkin ekibimizle destek verilmektedir.
Denizde güvenlik esas olduğu için şüphe duyulması halinde seyir esnasında olabilecek çarpma sonrası, eğer tekne su almaya başlamadıysa teknenin hasar görüp görmediğinin iyice kontrol edilmesi için, ya tekne karaya çıkartılır ya da dalgıç desteği ile incelemesi yaptırılır. Dalgıç, yapabileceği bir şey var ise müdahale eder veya hasar hakkında daha geniş bir bilgi verir.
Büyük bir kaosu önlemek için marina içinde teknelerin demir atmaması önemli bir konudur. Denize döşenmiş kalın zincirlere bağlı mooring halatları ile tekneler bağlanır, ama buna rağmen manevra sırasında başka teknelere bağlı bu halatlar, rüzgarın manevra yapan tekneyi sürüklemesi veya farklı şekilde pervaneye dolanması sureti ile pervaneyi kilitleyebilir. Bu durumda çözüm yine dalgıç desteğidir.
Bazı tekneler karaya çıkmadan alt temizlik veya pervane şaft temizliği talep eder, eğer uygun ise dalgıç tarafından bu temizleme işlemi de yapılabilir.
MARPOL gereği denize atık su dökmek yasaktır. Marinada atıksu toplama teknesi ve atıksu toplama cihazları ile bu hizmet verilmektedir.
Tekneler Marinada bağlı iken tekne motorlarının da yağ değişimi yapılır. Bu amaçla marinada atık yağların konulabileceği yağ toplama tankları mevcuttur.
Yıkama sırasında her türlü deterjan kullanımı deniz yapısını bozduğu için kullanılmaz, aksi takdirde denize zarar verdiği için Çevre Kanunu* kapsamında ceza-i işlem uygulanmaktadır.
Marinamız içinde güverte yıkama hizmeti veren firmalar bulunmaktadır.